Bijlage 81

Uit Care-Ace
Versie door Sophie (overleg | bijdragen) op 15 feb 2019 om 11:55 (Wekelijks voorbereiding van de medicatie per os)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Verpleegkundig advies en overleg wekelijkse voorbereiding van de medicatie per os

Maak een nieuw voorschrift aan en kies de zorgcode MA of klik rechtsboven op WVGO. Dit scherm dient voor het invullen van de aanvraag voor het wekelijks klaarzetten van de medicatie per os.

Dit document kan u afdrukken en moet ondertekend worden door de arts. Daarna bewaart u dit in uw dossier.

WVGO.png

Deze aanvraag is voor een periode van maximum 1 jaar en dit enkel bij niet-forfait patiënten (zie verder deze pagina voor meer uitleg).

U moet in beide kaders minstens 1 item aanvinken.

Indien de MA reeds gefactureerd werd in de afgelopen 12 maanden door bv. een andere praktijk, vinkt u dit aan onderaan.

Wekelijks voorbereiding van de medicatie per os

Maak een nieuw voorschrift aan en kies de zorgcode MV.

VoorschriftMA.png

Indien u reeds een voorschrift voor MA hebt aangemaakt dan zal de periode automatisch van daaruit overgenomen worden. Ook frequentie 1 keer per week wordt automatisch gekozen. U hoeft enkel nog aan te geven op welke dag de medicatie zal klaargezet worden. Opgepast: MA en MV mogen niet op dezelfde dag gefactureerd worden. Als dit het geval is, verzet dan best de MA naar een andere dag. Voor dit voorschrift moet geen voorschrijver ingevuld worden.

Facturatie

Even wat extra uitleg rond het factureren van de wekelijkse medicatie aangezien dit iets complexer is. Er zijn 2 verschillende zorgcodes die hier van toepassing zijn.

  1. MA : Dit is de bijlage 81 die u 1x per jaar kan factureren.
  2. MV : Dit is het wekelijks klaarzetten van de medicatie. Deze kan u pas factureren nadat u de MA hebt gefactureerd. Care-Ace zal dit ook controleren of de MA gefactureerd werd. Indien niet, dan zal ook deze MV niet gefactureerd worden. Als de MA bijvoorbeeld door een andere praktijk reeds gefactureerd werd, moet u dus toch de MV kunnen factureren zonder de MA te factureren. Dit kan u doen door in de Bijlage 81 onderaan het vinkje 'Reeds gefactureerd' aan te vinken. MA en MV kunnen ook niet samen op dezelfde dag gefactureerd worden, in dat geval dan valt de MV weg.

Opgelet! Een bijkomende beperking is dat de MA en MV niet kunnen gefactureerd worden bij een forfait-patiënt. Meer bepaald een MA of MV kan niet gefactureerd worden in de week waarin er ook een forfait wordt gefactureerd. Indien er dus bijvoorbeeld een forfait eindigt op maandag of begint op zondag van die week dan kan u de MA of MV niet factureren voor die week. In de facturatie zal Care-Ace hiermee rekening houden voor zover mogelijk.

MAnietvoorforfait.png

Opgelet! Bij een palliatieve patiënt waar er geen forfait loopt kan dit wél gefactureerd worden maar indien er op 1 dag in die week een dagplafond bereikt wordt, dan wordt dit ook aanzien als een forfait en kan ook dan de MA of MV niet in die week gefactureerd worden.