Web Analytics Made Easy - Statcounter

FAQ Care-Ace: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
7.971 bytes verwijderd ,  13 jul 2018 14:05
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 87: Regel 87:
MA, de aanvraag voor het klaarzetten van medicatie
MA, de aanvraag voor het klaarzetten van medicatie
DF, een diabetesdossier aanmaken
DF, een diabetesdossier aanmaken
Kan ik in de tablet het uur van een bezoek aanpassen?
Ja, dat is mogelijk. Open het bezoek in Care-Ace Tablet  en klik linksboven (naast Zorg) op het uur en pas het aan.
Opgepast! U kan op deze manier enkel het huidig bezoek van uur veranderen, dit geldt niet voor bezoeken in de toekomst voor deze patiënt.
Is mijn tablet gegevens aan het synchroniseren als hij in slaapstand staat?
Neen, als je tablet in slaapstand gaat is hij niet aan het updaten of synchroniseren. Het is net de bedoeling dat er zo weinig mogelijk batterijverbruik is als hij in slaapstand staat.
Kan elke verpleegkundige via de tablet het verpleegconsult raadplegen van alle patiënten en evalueren?
Een verpleegkundige kan in de tablet enkel een evaluatie ingeven van patiënten die ingepland staan in zijn/haar werklijsten. Dit kan via de knop Diagnostiek in de bezoekafhandeling. Het is niet mogelijk om via de algemene patiënten lijst naar de diagnostiek te gaan.
Moet ik bij de manuele registratie van een bezoek naast het rijksregisternummer, ook het kaartnummer van de eID (op de voorkant van de identiteitskaart) invullen?
Dit is niet verplicht. Enkel als je het kaartnummer hebt, kan je het ook invullen. Dat kan bijvoorbeeld zijn in het geval van een defecte chip. Dan kan je de kaart niet elektronisch inlezen, maar dan kan je wel het kaartnummer aflezen. In geval van geen identiteitskaart, is het voldoende om enkel het rijksregisternummer in te geven van de patiënt.
Kan ik bij een ongepland bezoek van een patiënt commentaar invoeren?
Als het bezoek ongepland is en dus niet in je werklijst staat, kan je het bezoek registreren via de knop Ongepland bezoek. Hier kan je eveneens een stuk commentaar invoeren. De koppeling aan het effectieve bezoek moet altijd achteraf gebeuren in Care-Ace Praktijk. Als dit gebeurd is, zal ook in de tablet de commentaar zichtbaar worden.
Kan ik met de tablet bezoeken doorgeven aan mijn collega's?
Ja, dit kan je doen in Care-Ace Tablet  via de knop Extra, bovenaan in het scherm van je werklijst. In de kolom selectie vink je de bezoeken aan die je wil doorgeven. In de laatste kolom selecteer je de verpleegkundige aan wie je het bezoek wil doorgeven. Als je op Ok drukt, zal het bezoek uit jouw werklijst verdwenen zijn en toegevoegd worden aan de lijst van je collega, op voorwaarde dat jullie beiden internetverbinding hebben.
Wat als ik een ongepland bezoek aan een patiënt moet doen en deze dus niet in mijn werklijst staat?
Je leest de eID kaart van de patiënt in via de knop Ongepland bezoek (naast de knop Registreer bezoek). In Care-Ace Praktijk  maakt de hoofdverpleegkundige een voorschrift aan voor die patiënt en koppelt de lezing hieraan vast. Dit gebeurt bij de bezoekenafhandeling, onderaan via de knop Beheer losse inlezingen. Gebruik de blauwe pijl tussen de laatste 2 kolommen om de lezingen aan de juiste bezoeken te koppelen.
Kan ik in de tablet een nieuw voorschrift aanmaken?
Ja, dit kan je doen in Care-Ace Tablet via de knop Dossier onderaan het scherm van de bezoekafhandeling, maar dit voorschrift zal nog moeten verwerkt worden in het hoofdprogramma alvorens opgenomen te worden in het systeem. Dit verwerken doet de hoofdverpleegkundige via "Verwerken tabletboodschappen" in het Care-Ace hoofdprogramma op de vaste computer.
Wat betekent het tabblad Anamnese in je bezoekafhandelingsscherm?
Hier kan men de anamnese van de patiënt bekijken en eventueel zaken toevoegen zoals een medische diagnose, een pathologie, een allergie, leefgewoonten, enz...Men kan aandoeningen opzoeken volgens de Belgische Unieke Identificator (IBUI). Geef bijvoorbeeld het symptoom "hoofdpijn" in en u krijgt alle aandoeningen opgelijst waarvan hoofdpijn een symptoom is.
Waar kan ik aangeven of de patiënt pijn heeft?
In Care-Ace Tablet  in het bezoekscherm rechts onderaan staat een knop Pijnkaart. Volgens de Visuele Analoge Schaal (VAS), geeft men via een score van 0-10 aan hoeveel pijn de patiënt heeft.
Waar kan ik in de tablet een overzicht vinden van alle opgemeten biometrische waarden over de bezoeken heen?
In het bezoek zelf ga je naar het tabblad Opvolging. Hier krijgt men een overzicht van alle opgemeten waarden (bloeddruk, glycemie, pols...) opgelijst. In de tweede kolom zie je de vorige opgemeten waarden van het vorige bezoek, met de datum van meting. In de laatste kolom kan je de historiek openen van alle waarden die bij de patiënt in het verleden werden ingegeven. Als men nogmaals op de knop Opvolging drukt in historiek, krijgt men een tabel en een grafiek te zien hiervan.
Waar kan ik de metingen ingeven van o.a. glycemie, bloeddruk, pols...tijdens mijn bezoek?
Als je het bezoek hebt geopend in Care-Ace Tablet, kan je onderaan een aantal parameters ingeven in de daarvoor bestemde vakjes. De parameters onderaan het scherm veranderen naargelang de uit te voeren zorg. Bijvoorbeeld: als de zorg een insuline inspuiting betreft, zal onderaan de parameter "glycemie" en “Insuline” verschijnen. Anders pols, gewicht en bloeddruk. Als men in het blanco veld klikt, verschijnt er een aangepast invoerveld (bij pols is dit slagen per minuut, bij gewicht is dit kilogram en bij bloeddruk kan men de bovendruk en de onderdruk ingeven (120/80 bv, niet 12/8). Een overzicht van alle metingen over de bezoeken heen, kan je vinden in de opvolging.
Hoe maak ik een verpleegconsult in orde om te kunnen factureren?
Hiervoor ga je in Care-Ace Tablet naar tabblad Diagnostiek. In deel 1 zie je de lopende verpleegproblemen die je kan evalueren tijdens je bezoek. Je klikt op de knop Evaluatie en geeft je observaties in. Een aantal verpleegproblemen zijn reeds automatisch aangemaakt bij het ingeven van de KATZ schaal.
Nieuwe problemen kan je toevoegen via de knop Diagnostiek. Men doet dit aan de hand van de 11 patronen van Gordon. Je kan het juiste probleem selecteren en Toevoegen. In deel 2 kan je dieper ingaan op een specifiek verpleegprobleem en de etiologie, symptomen, doelstelling, interventies en de evaluatie ingeven.
Om het verpleegconsult te mogen aanrekenen, volstaat het om voor 1 verpleegprobleem volgende 3 factoren in te vullen: doelstelling, interventies en evaluatie.
Wat wil het zeggen als de zorgcodes in Care-Ace Tablet  in het bezoek een groene achtergrondkleur hebben en onderlijnd zijn?
Dit wil zeggen dat het bezoek correct is afgehandeld. Het bezoek is geregistreerd via het inlezen van de eID van de patiënt, de zorgen zijn op Uitgevoerd gezet en er werd een commentaar ingegeven bij het bezoek.
Hoe weet ik of mijn bezoek correct is afgehandeld?
Als je de zorgen op status Uitgevoerd hebt gezet en de zorgcodes hebben een groene achtergrondkleur en zijn vet onderlijnd.
Wat gebeurt er als ik in de tablet gegevens van de patiënt wijzig?
Alle wijzigingen die in Care-Ace Tablet gebeuren, worden als tabletboodschap naar het hoofdprogramma verstuurd en moeten eerst verwerkt worden in Care-Ace Praktijk  door de hoofdverpleegkundige. Na verwerking in worden de wijzigingen mee opgenomen in het systeem.
Hoe weet ik welke zorgen ik moet uitvoeren bij de patiënt?
Als het bezoek geopend is, zie je op het scherm links bovenaan, welke zorgen er precies moeten uitgevoerd worden. De status zet je telkens op Uitgevoerd door op de knop Niet uitgevoerd te drukken, als de zorg is toegediend. De knop zal van een rode kleur veranderen in een groene kleur.
Wat is een losse inlezing?
Als het bezoek van een patiënt ongepland is, staat hij niet in je werklijst. Toch moet je het bezoek registreren door de eID in te lezen. Dit doe je met een losse inlezing. Stop de eID van de patiënt in de kaartlezer en druk onderaan op de knop Ongepland bezoek. Later koppel je deze losse inlezing aan het aangemaakt bezoek in het hoofdprogramma.
Hoe open ik in Care-Ace Tablet een bezoek in mijn werklijst?
Dit kan op 2 manieren: Via het lezen van de eID van de patiënt. Stop de identiteitskaart van patiënt in de lezer en druk op Registratie bezoek.
Je drukt op de knop onderaan Openen.

Navigatiemenu