Web Analytics Made Easy - Statcounter

Patiëntenscherm: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
567 bytes verwijderd ,  27 februari
Regel 501: Regel 501:
==== Blokkering ====
==== Blokkering ====


Een patiënt mag omwille van één of meer redenen niet bezocht worden:
Dit is ook een belangrijk tabblad om te gebruiken.
1. Gedurende een bepaalde periode (opname in een ziekenhuis) wanneer de van-tot uren leeg zijn wordt de ganse dag geblokkeerd.
2. Gedurende een bepaalde periode maar geen ganse dag, wel volgens een bepaald patroon.


De bezoekenplanning wordt automatisch aangepast, te bezoeken wordt uitgeschakeld.
Hier kan u blokkeringen invoeren op verschillende manieren. Wanneer u een blokkering invoert, worden '''alle zorgen gedurende de blokkering uitgegrijsd'''.


Er zijn 3 verschillende types van blokkeringspatronen die u kan gebruiken:
U kan kiezen voor een blokkering van een '''ganse periode''' bv. ziekenhuisopname, vakantie,..'''Het vinkje bij ziekenhuisopname staat standaard aangevinkt'''. Indien de blokkering een andere reden heeft, gelieve dit vinkje uit te vinken.


* '''Periode''': bezoeken blokkeren voor een bepaalde periode vanaf (startdatum) tot (einddatum) bv. bij ziekenhuisopname
Vrije omschrijving, opgave startdatum en tijd alsook de eventuele einddatum en tijd. De tijd is belangrijk om te bepalen of het bezoek nog kan gebeuren voor of na.
Wanneer Ziekenhuisopname aangevinkt is, wordt een pseudocode aangemaakt op de eerste en laatste dag van de opgegeven periode, zodat het bezoek aanvaard wordt door de instanties.
De geplande bezoeken die binnen de hospitalisatieperiode vallen worden nog getoond bij de werklijsten maar staan in een lichtgrijze kleur.


[[Bestand:Blokkeringperiode.png]]
* '''Ziekenhuisopname/ zorginstelling''': een '''belangrijke blokkering'''. Bij een ziekenhuisopname is het heel belangrijk om een '''beginuur''' van de blokkering in te vullen. U vult een uur in '''NA de laatste uitgevoerde zorg'''. De einddatum hoeft u niet dadelijk in te vullen. Wanneer de patiënt terugkomt van het ziekenhuis is het belangrijk om een '''einduur''' van de blokkering in te vullen. U vult een uur in '''VOOR het bezoek ''' dat u eventueel die dag nog dient te doen.


* '''Dagelijks''': dagelijks bezoeken blokkeren tussen bepaalde uren van de dag bv. patiënt weg voor nierdialyse
Zo bent u zeker dat op de opnamedag '''de zorgen van voor de opname en op de dag van terugkomst de zorgen van nadien aan u gefactureerd worden''' en niet aan het ziekenhuis. Als u dit niet doet is '''de ganse dag''' voor het ziekenhuis.
Vrije omschrijving, opgave startdatum en “Tussen” de volgende uren, gevolgd tot de einddatum, d.w.z. dat de patiënt voor een bepaalde periode niet aanwezig is tussen deze bepaalde uren. Het gebruik van de aanduiding “Ziekenhuisopname” is ook hier van toepassing.


[[Bestand:Blokkeringdagelijks.png]]
*'''Vakantie''': u vinkt het '''vinkje van ziekenhuisopname uit''' en vult de periode in dat de patiënt op vakantie is. Ook hier kan u gebruik maken van begin- en einduur.
 
* '''Patroon''': bijvoorbeeld elke woensdag en zaterdag bezoeken blokkeren omdat patiënt dan naar dagcentrum gaat
Vrije omschrijving, het aangepast invoerscherm laat toe om op weekbasis een patroon “Van – Tot Uur” dagelijks in te voeren, de periode kan langer zijn dan één week. Ook het gebruik van de aanduiding, “Ziekenhuisopname” is hier van toepassing.
 
[[Bestand:Blokkeringpatroon.png]]


== Opvolging ==
== Opvolging ==
705

bewerkingen

Navigatiemenu