Verschillen in het gebruik van MyCareNet SSO

Uit Care-Ace
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Over het algemeen zijn er op business vlak geen veranderingen, enkel op vlak van hoe er verbinding gemaakt wordt met MyCareNet.

Het opzetten van een sessie

Net zoals vroeger moet er een sessie gestart worden voor de verbinding met MyCareNet. Dit verschilt nu echter afhankelijk van de situatie.

Groepsnummer

In het geval van een groepsnummer is het niet meer noodzakelijk om met de eID-kaart + pincode een sessie te starten.

Organisatie met mandaat voor individuele verstrekker

Ook hier is het niet meer nodig om met de eID-kaart + pincode een sessie te starten.

Individuele verpleegkundige (met of zonder mandaat)

U werkt bij ons op de server

Indien u bij ons op de server werkt (via het blauwe icoontje Care-Ace Server), dan moet u nog wel een sessie starten met uw eID-kaart + pincode. Op zich is dit hetzelfde als vroeger met het verschil dat de sessie nu 24u geldig is in plaats van 12u en dat de sessie blijft doorlopen wanneer u Care-Ace afsluit. Onze software op de achtergrond verstuurt en ontvangt 24u op 24 indien er een sessie actief is.

Indien U een mandaat heeft om voor een andere verpleegkundige de berichten te versturen en te ontvangen, moet u voor elk van hen een sessie starten. Vroeger was het voldoende om 1x de pincode in te geven en dit voor alle verpleegkundigen te gebruiken, maar dit moet nu voor elk apart gebeuren.

U werkt bij u thuis met Care-Ace

Indien u Care-Ace vanop uw eigen computer gebruikt, zullen wij voor u een mandaat gebruiken zodat wij het verzenden en ontvangen voor u kunnen doen bij ons op de server. Hier hoeft er dus ook niet met de eID-kaart gewerkt te worden om een sessie te starten.

Het versturen vanuit de wachtrij

Aangezien Care-Ace zelf geen verbinding meer maakt met MyCareNet, maar dit gebeurt door aparte software in de achtergrond, wordt er gebruik gemaakt van een tweede wachtrij.

Net zoals vroeger komen toiletaanvragen, STVV-kennisgevingen en palliatieve aanvragen nog altijd in de wachtrij terecht. Wanneer men nu echter op de knop Verzenden klikt zullen de geselecteerde aanvragen verplaatst worden naar een tweede wachtrij onderaan. Wanneer de aanvragen hierin terecht komen, zullen ze door de communicatiesoftware in de achtergrond verzonden worden op een later tijdstip. Meestal zal dit binnen de 10 minuten zijn. Als er geen sessie actief is dan kunnen deze weliswaar niet verstuurd worden. U zal dit merken wanneer er vermeld wordt dat er geen sessie actief is en moet u op de knop "Sessie starten" klikken om dit in orde te brengen. De tooltip op deze knop geeft ook aan tot wanneer de sessie actief zal zijn of wanneer de laatste sessie actief was. Wanneer bij het starten van de sessie vermeldt wordt dat de sessie met succes gestart werd, kan het nog een paar minuten duren vooraleer de knop "Sessie starten" aangepast wordt, op moment dat er een verzending of ontvangen gebeurt in de achtergrond.

Voor de rest verandert er niets bij het ontvangen, enkel dat dit nu automatisch gebeurt zolang er een sessie actief is. Ter herinnering, het starten van een sessie is enkel nodig indien niet met een groepsnummer werkt en bij ons op de server werkt.