Werklijstplanning

Uit Care-Ace
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Planningwerklijstplanning.png

  • Planning per ronde

De planning en het opmaken van de rondes is een van de belangrijkste hulpmiddelen. In het midden van het scherm staan 2 blauwe pijlen waarmee u de bezoeken kan overbrengen van de ene ronde naar de andere, zelfs op een andere datum. Op deze tabellen werken de Windows functies. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden en te slepen over meerdere bezoeken, kan men een hele reeks ineens verplaatsen of er een andere verpleegkundige aan toekennen.

Commentaar toevoegen kan door een bezoek te selecteren (blauwe lijn) en op de rechtermuisknop te klikken in de "C"-kolom. U krijgt dan de keuze "commentaar editeren" of "verwijderen".

5.png

  • Ontdubbelen

Men kan twee of meer zorgen (zorgcodes) ontdubbelen, wanneer een van de zorgen niet zou toegediend worden. Men kan de initialen dan verwijderen van deze niet uit te voeren zorg na eerst te ontdubbelen. Kies een lijn met meerder zorgen, klik met de rechtermuisknop op de blauwe regel en er verschijnt een kadertje "ontdubbelen".

6.png

  • Datum wijzigen

Door met de rechtermuisknop op de datum te klikken opent de kalender :

7.png

Als men het bezoek wil verzetten naar een datum waarop dezelfde zorg reeds gepland is, krijgt u een melding.

9.png

  • Uur wijzigen

Als men het uur van een bezoek wil wijzigen gaat u op dezelfde manier te werk: klik met de rechtermuisknop op het uur en er verschijnt een kadertje. U kan kiezen of u enkel voor deze zorg het uur wenst te veranderen (andere zorgen bij hetzelfde bezoek blijven onveranderd), alle zorgen van deze patient in de toekomst wil veranderen of dat u zelfs het voorschrift meteen het uur wil aanpassen.

8.png


  • Periode

Het aantal dagen geeft een resultaat over meerdere dagen. Bij het overzetten van zorgen moet een dag worden aangeduid aan de andere zijde. U kan ook de rode toggle gebruiken om de niet actieve (geblokkeerde bezoeken) te tonen.

10.png

  • Uitzonderingen

Als men de hele ronde heeft toegekend aan 1 zorgverstrekker via de Rondeplanning, kan men hier de ronde verder bewerken door bepaalde zorgen aan een andere 'uitzonderlijke' zorgverstrekker toe te kennen. Door de knop uitzondering uit te schakelen kunnen er geen uitzonderingen worden toegekend.

12.png

In de twee witte kaders kan de medicatie worden getoond van de gekozen "blauwe lijn".

11.png

De knop "eindtijd" toont de extra kolom "einde".